Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Održana je završna konferencija Pilot projekta „U školi otvorene kohezije – At School on Open Cohesion, ASOC“

Održana je završna konferencija Pilot projekta „U školi otvorene kohezije – At School on Open Cohesion, ASOC“

Razvojna agencija Zagreb sudjelovala je na završnoj konferenciji Pilot projekta „U školi otvorene kohezije – At School on Open Cohesion, ASOC“ u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

Provedba ovog projekta imala je za cilj poticanje kulture aktivnog građanstva i podizanje svijesti učenika srednjih škola o kohezijskoj politici i EU projektima. Učenici su uz pomoć mentorske podrške profesora i lokalnih stručnjaka, odabrali jedan projekt u njihovoj zajednici koji je sufinanciran sredstvima fondova Europske unije te su ga predstavili kroz slobodno izabran kreativni sadržaj koji u kratkim crtama sažima projekt (videozapis, infografika, sadržaj na mrežnoj stranici, prezentacija, strip, članak na blogu, radijski program i sl.).

Pilot projekt provodio se u školskoj godini 2019./2020. Među odabranih 5 srednjih škola koje su bile uključene u njegovu provedbu nalazila se X. gimnazija Ivan Supek iz Zagreba kojoj je Razvojna agencija Zagreb pružala podršku te Srednja škola Obrovac iz Obrovca, Gimnazija Franje Petrića iz Zadra, Gimnazija Gospić iz Gospića i Gimnazija Nova Gradiška iz Nove Gradiške. Priznanje za najuspješniju školu osvojila je Gimnazija Franje Petrića iz Zadra s timom Edu Akcija.

Na završnoj konferenciji prisustvovali su i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ognian Zlatev te predstavnica Europske komisije Agnes Monfret.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.