Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...

Završna konferencija projekta "BLOOM - empowering SMEs in the construction sector for circular economy"

Dana 9. travnja 2024. godine održana je završna konferencija projekta BLOOM u prostorima Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U pozdravnom govoru obratili su se dekan prof. dr. sc. Domagoj Damjanović (Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), veleposlanik Arne Sannes Bjornstad (Royal Norwegian Embassy), ravnateljica Kornelija Mlinarević (Razvojna Agencija Zagreb) i Viktorija Rončević (Razvojna agencija Zagrebačke županije).

Na završnoj konferenciji prezentirani su rezultati projekta, stambena politika i kružno gospodarstvo, tranzicija u zeleno poslovanje te smanjenje otpada kroz projektiranje u građevinarstvu. 

Na panelu Kružno gospodarstvo u graditeljstvu – najbolje prakse i inovativni koncepti predstavljen je megaprojekt CO2NTESSA NEXE grupe.

Projekt BLOOM se bavi edukacijom i osnaživanjem povezivanja znanja i tvrtki iz područja kružnog gospodarenja u građevinarstvu. Cilj projekta je pružiti obrazovnu podršku za mala i srednja građevinska poduzeća kako bi bila informirana i uključena u sve ključne aspekte kružnog gospodarstva.

Norveški partneri na projektu - konzultanti norveške tvrtke International Development Norway, Katarzyna Anna Kazimierczuk (COO), Malgorzata K. Rudnicka i Anders Stolan (CEO), pokrili su teme vezane uz cirkularnost u građevinarstvu kroz diskusiju o stanju kružnog gospodarenja u građevinarstvu i potencijalu koji nudi ovaj pristup. Održana radionica je pružila uvid u iskustvo najboljih praksi. Neki od najzanimljivijih primjera obuhvatili su inovativne tehnologije i materijale kružne gradnje, principe i strategije primjene tog pristupa te poslovne modele povezane sa kružnim gospodarenjem. Hrvatski dio projektnog tima čine: prof.dr.sc. Ivica Završki, prof.dr.sc. Anita Cerić, izv.prof.dr.sc. Lana Lovrenčić Butković, izv.prof.dr.sc. Zvonko Sigmund, izv.prof.dr.sc. Maja-Marija Nahod (voditelj projekta).

Detaljnije o projektu BLOOM na poveznici. 

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.