Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Održan međuregionalni tematski seminar „Integrirana zelena infrastruktura i očuvanje bioraznolikosti“, GIFT

Održan međuregionalni tematski seminar „Integrirana zelena infrastruktura i očuvanje bioraznolikosti“, GIFT

Prvi međuregionalni tematski seminar projekta GIFT, održan je online 25. siječnja 2024. godine, a posvećen zajedničkom cilju: očuvanju bioraznolikosti kroz integriranu zelenu infrastrukturu.

Seminar je organiziran u okviru EU projekta GIFT („Zelena infrastruktura za šume i drveće“) programa Interreg Europe.

Virtualno okupljanje, organizirano od strane Sveučilišta Latvije, poslužilo je kao živahna platforma za razmjenu znanja i inovativnih praksi među stručnjacima i praktičarima.

Seminar je pružio uvid u dobre prakse vezane uz zelenu infrastrukturu u kontekstu očuvanja biološke raznolikosti od projektnih partnera i stručnjaka koji predstavljaju europske zemlje kao što su Španjolska, Švedska, Belgija, Nizozemska, Njemačka, Italija, Slovenija, Latvija i Hrvatska.

GIFT ima za cilj maksimalizirati inovativni međusektorski pristup zelene infrastrukture drveću i šumama implementacijom mogućnosti za geografsko podrijetlo u političkim dokumentima u različitim sektorima i postizanjem cjelovitog pristupa u svim planiranjima politika.

Više informacija o projektu možete pronaći na: https://www.interregeurope.eu/gift

 

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.