Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Održana konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ u Šibeniku

Održana konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ u Šibeniku

Konferencija u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održana je u Šibeniku od 7. do 9. prosinca 2023. godine.

Razvojna agencija Zagreb je sudjelovala na događaju, a također joj je uručen Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava kao regionalnom koordinatoru.

Fokus konferencije bio je na desetogodišnjem razdoblju Republike Hrvatske u Europskoj uniji, naglašavajući korištenje EU fondova i provedbu projekata.

Konferencija je obuhvatila raznolike teme o regionalnom razvoju, s naglaskom na iskustvima korisnika EU fondova. Posebno je predstavljena nova internetska stranica eufondovi.gov.hr, koja objedinjuje informacije o EU fondovima.

Značajan segment konferencije posvećen je ITU mehanizmu, gdje su predstavnici 22 hrvatska urbana područja dobili sporazume za provedbu integriranih urbanih projekata, čija ukupna vrijednost iznosi 680 milijuna eura.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.