Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Potpisan ugovor o sufinanciranju projekta implementacije anti-fraud softvera u procesu obnove nakon potresa

Potpisan ugovor o sufinanciranju projekta implementacije anti-fraud softvera u procesu obnove nakon potresa

U suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb, Fond za obnovu Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, u svibnju 2022. godine uspješno je prijavio projekt „Implementacija Anti – Fraud softvera u procesu obnove nakon potresa“ na objavljeni poziv Europske komisije „Union Anti-Fraud Programme (EUAF)“.

Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije ("Narodne novine" broj 21/23) Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine preuzelo je Fond za obnovu te je s Europskom komisijom potpisan ugovor o sufinanciranju projekta koji je započeo 1. ožujka 2023.

NAZIV PROJEKTA: Implementacija Anti – Fraud softvera u procesu obnove nakon potresa (Implementation of Anti- Fraud Software in the post-earthquake reconstruction process)

AKRONIM PROJEKTA: 2022 – CRO – AFS

KORISNIK PROJEKTA: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

CILJ PROJEKTA: Implementacija softvera omogućit će Ministarstvu učinkovito sprječavanje potencijalne prijevare tijekom procesa obnove. Softver će pružiti napredne analize i algoritme koji mogu identificirati nepravilnosti i anomalije u podacima, transakcijama i drugim relevantnim informacijama, što mogu biti pokazatelji prijevara. Implementacija projekta softvera za borbu protiv prijevara značajno će poboljšati transparentnost, odgovornost i sprječavanje prijevara u procesu obnove nakon potresa, osiguravajući da dodijeljena sredstva budu korištena učinkovito i djelotvorno. Razvoj softvera također obuhvaća i unapređenje sustava prijava nepravilnosti koji će građanima olakšati proces prijava i povećati transparentnost procesa obnove.

VRIJEDNOST PROJEKTA: 467.000,00 EUR

FINANCIRANJE: Projekt sufinancira Europska komisija u iznosu od 80%, a sredstvima državnoga proračuna sufinancira se 20%.

TRAJANJE PROJEKTA: 24 mjeseca, projekt je započeo 01. ožujka 2023. godine.

ssCapture.PNG

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.