Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...

Potpora za Cirkulaciju europskih književnih djela 2023

Otvoren je Poziv na dostavu prijedloga za Cirkulaciju europskih književnih djela 2023 s rokom za predaju projektnih prijedloga 21. veljače 2023. godine u 17:00 CET.

TEME I PRIORITETI
jačanje transnacionalne cirkulacije i raznolikosti europskih književnih djela, poticanje prevođenja i promocije književnih djela napisanih na manje korištenim jezicima kako bi se povećala njihova cirkulacija na većim tržištima u Europi i šire; razvoj nove publike u Europi i šire; jačanje konkurentnosti knjižnog i nakladničkog sektora poticanjem suradnji unutar sektora.

PODRŽANE AKTIVNOSTI
Prevođenje, objavljivanje, promocija i distribucija knjiženih djela te aktivnosti koje će pomoći pri prodaji prevoditeljskih prava u Europi i šire.

PRIHVATLJIVI PRIJAVITELJI
Prihvatljivi prijavitelji su pravni subjekti (privatni ili javni) koji su registrirani u državama koje sudjeluju u programu Kreativna Europa. Prihvatljive su prijave pojedinačnih prijavitelja (single applicants) i prijave konzorcija koji se mora sastojati od najmanje 2 prijavitelja (korisnici; ne povezani subjekti). Koordinator mora pravno postojati najmanje 2 godine do roka za predaju prijava i biti aktivan u sektoru nakladništva i knjige.

NATJEČAJNE KATEGORIJE
MALI – prijevodi najmanje 5 različitih naslova, sufinanciranje do EUR 100.000

SREDNJI – prijevodi najmanje 11 različitih naslova, sufinanciranje do EUR 200.000

VELIKI – prijevodi najmanje 21 različit naslov, sufinanciranje do EUR 300.000

Potpora je paušalna te će nadoknaditi fiksni iznos, na temelju paušalnog iznosa ili financiranja koje nije povezano s troškovima. Stopa sufinanciranja u svim natječajnim kategorijama je 60%, a trajanje projekata je maksimalno 36 mjeseci.

Više na linku.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.