Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...

Otvoreni pozivi u okviru Međusektorskog potprograma Kreativne Europe za 2023.

U okviru Međusektorskog potprograma otvoreni su pozivi za dostavu projektnih prijedloga kojima je cilj jačanje kapaciteta europskog informativnog medijskog sektora te poticanje inovativnih pristupa u stvaranju, pristupu, distribuciji i promidžbi sadržaja između različitih kulturnih i kreativnih, audiovizualnog te ostalih sektora. 

Za Poziv na dostavu prijedloga za Novinarska partnerstva s rokom prijave 27. travnja 2023. godine osigurana su sredstva u ukupnom iznosu 10 000 000 eura, po 5 000 000 eura za projekte koji odgovaraju na TEMU 1. Novinarska partnerstva – suradnja te na TEMU 2: Novinarska partnerstva – pluralizam. Predviđeno trajanje podržanih projekata jest do 24 mjeseca.

Za Poziv za dostavu prijedloga za Medijsku pismenost s rokom prijave 30. travnja 2023. godine osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 2 000 000 eura. Maksimalni iznos potpore jest 500.000 eura po projektu, a stopa sufinanciranja 70 %. Predviđeno je da podržani projekti budu u trajanju do 24 mjeseca.

Za poziv za dodjelu potpora za Kreativni inovativni laboratorij 2023., s rokom prijave 20. travnja 2023. godine, osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 5 438 131 eura. Njime će se podržati novi oblici stvaranja na sjecištu raznih kulturnih i kreativnih sektora, primjerice kroz eksperimentalne pristupe i upotrebu inovativnih tehnologija te inovativni međusektorski pristupi i alati koji omogućuju distribuciju, promidžbu te mogućnost pristupa u kulturnom i kreativnom sektoru.

Više na linku.

 

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.