Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Sudjelovanje djelatnica Razvojne agencije Zagreb na konferenciji Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša

Sudjelovanje djelatnica Razvojne agencije Zagreb na konferenciji Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša

Djelatnice Razvojne agencije Zagreb od 14.do 17. rujna 2022. godine sudjelovale su na konferenciji Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO) koja se održala u Vodicama.

Konferencija je okupila znatan broj dionika iz različitih područja - profesionalaca, znanstvenika, predstavnika upravnih tijela, predstavnika lokalne i područne samouprave, nevladinih organizacija, stručnjaka za odnose s javnošću, predstavnika medija te investitora iz Hrvatske, zemalja regije i šire.

Predstavljen je značajan broj stručnih radova i održano nekoliko okruglih stolova različite tematike.

U sklopu sekcije Strateška procjena utjecaja na okoliš – metodologija, Sonja Sočivica, djelatnica Razvojne agencije Zagreb zajedno s Karolinom Bui iz Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje održala je prezentaciju o iskustvima provedbe strateške procjene utjecaja na okoliš (SPUO) za Razvojnu strategiju Grada Zagreba za razdoblje do 2020. godine.

Razmjena iskustava u postupcima procjene utjecaja na okoliš značajna je za Razvojnu agenciju Zagreb kao nositelja provedbe strateške procjene utjecaja Plana razvoja Grada Zagreba za razdoblje 2021. -2027. na okoliš.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.