Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...

Poziv „Jačanje bilateralne suradnje s Norveškom u Zelenoj tranziciji“ otvoren je do 28. studenoga 2022. godine

Zajednički odbor za bilateralnu suradnju (JCBF) objavio je svoj prvi poziv za inicijative usmjerene na zelenu tranziciju. Poziv je otvoren do 28. studenog za sve javne subjekte i organizacije civilnog društva. Partnerstvo s norveškim subjektima je obavezno.


Poziv “Jačanje bilateralne suradnje između Hrvatske i Norveške u zelenoj tranziciji” ima za cilj podržati inicijative koje traju do godinu dana i fokusiraju se na jedno od sljedećih područja potpore:

Energija i klimatske promjene
Plavo rastinje i zeleno more
Održiva akvakultura


Sve inicijative moraju biti razvijene i implementirane u bilateralnoj suradnji između prijavitelja/partnera iz Hrvatske i Norveške.

Ovaj poziv prvenstveno je namijenjen aktivnostima mekih mjera kao što su konferencije, treninzi, jačanje kapaciteta, istraživanja, studijska putovanja, kampanje (…). Teme inicijativa kao i aktivnosti navedene u pozivu nisu iscrpne i mogu se uzeti u obzir svi prijedlozi koji odgovaraju područjima potpore i cilju poziva.

Pozivom upravlja Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a odabir projekata provodit će Mješovito povjerenstvo za bilateralne odnose.

Više na: https://www.norway.no/en/croatia/norway/news-events/greentransition/

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.