Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Radionice o prijedlozima strateških projekata za Plan razvoja

Radionice o prijedlozima strateških projekata za Plan razvoja

18. i 19. listopada 2022. u organizaciji Razvojne agencije Zagreb održane su dvije  online radionice na kojima su predstavljeni prijedlozi strateških projekata za Plan razvoja Grada Zagreba za razdoblje 2021.- 2027.

Na radionicama su sudjelovali članovi i zamjenici članova Partnerskog vijeća Grada Zagreba, predstavnici gradskih upravnih tijela, predstavnici trgovačkih društava i gradskih ustanova i drugi zainteresirani dionici.

Gradski uredi su u okviru svojih nadležnosti prezentirali predložene strateške projekte Grada Zagreba, ključne projekte koji svojim značajem iznimno doprinose razvoju Grada te odgovarali na pitanja sudionika.

Strateški projekti sastavni su dio Plana razvoja Grada Zagreba te predstavljaju prioritetne projekte za razdoblje trajanja plana. Radi se o projektima kojima je cilj jačanje konkurentnosti Grada Zagreba kroz razvoj infrastrukture, integracije lanca vrijednosti više sektora, a da se pri tome odgovori na više društvenih izazova te se sinergijski djeluje u smislu koristi na razvoj cijelog grada.

Radionice su bile prilika za detaljno upoznavanje s projektima kako bi se na sjednici Partnerskog vijeća moglo glasati koji od prijedloga će biti uvršteni kao strateški u Plan razvoja Grada Zagreba za razdoblje 2021.- 2027.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.