Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Razvojna agencija Zagreb sudjelovala je na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori pozitivne transformacije kulturne baštine

Razvojna agencija Zagreb sudjelovala je na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori pozitivne transformacije kulturne baštine

Dana 8. lipnja 2022. u organizaciji Zagrebačkog inovacijskog centra u suradnji s Muzejom grada Zagreba u sklopu EU projekta SACHE predstavljeni su primjeri dobre prakse digitalizacije kulturne baštine, projektne ideje nastale u okviru SACHE Matchmaking radionice, kao i inovativni načini financiranja istih.

Projekt SACHE ima za cilj proširiti i osnažiti ulogu lokacija, simbola i vrijednosti kulturne baštine putem njihove transformacije u Pametne akceleratore kreativnog poduzetništva u kulturnoj baštini (Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship) kroz razvoj srednjoeuropskog modela. Projekt će stvoriti mogućnosti da projektni partneri i njihovi dionici ojačaju transnacionalnu suradnju na više projekata kako bi se potaknule nove ideje kroz aktivnosti suradnje. Projekt SACHE sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Chamber of Commerce, Industry, Craft and Agriculture of Venice Rovigo iz Italije.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.