Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Otvoren LIFE natječaj za 2022. godinu

Otvoren LIFE natječaj za 2022. godinu

Dana 25. svibnja 2022. godine Razvojna agencija Zagreb sudjelovala je na Info danu povodom objave LIFE natječaja za 2022. godinu. Info dan je proveden u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja kao Nacionalne kontakt točke za Program LIFE u suradnji s Europskom izvršnom agencijom za klimu, infrastrukturu i okoliš (CINEA).

Europska komisija objavila je 17. svibnja 2022. natječaj za Program LIFE za 2022. godinu u okviru kojega su dostupna sredstva u iznosu od 598 milijuna eura za provedbu projekata iz 4 potprograma:

Priroda i bioraznolikost (242 mil. eura)

Kružno gospodarstvo i kvaliteta života (158 mil. eura)

Ublažavanje klimatskih promjena i prilagodba tim promjenama (99 mil. eura)

Prijelaz na čistu energiju (98 mil. eura).

Na program LIFE mogu se prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije, kao i fizičke osobe koje imaju registriranu djelatnost (poput obrtnika, trgovaca pojedinaca, nositelja OPG-a i dr.).

LIFE pozivi za projektne prijedloge u 2022. dostupni su na portalu Funding & Tenders opportunities Europske komisije.

Detaljnije na poveznici.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.