Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Održana završna konferencija i proglašenje najuspješnijeg tima projekta „U školi otvorene kohezije, ASOC“

Održana završna konferencija i proglašenje najuspješnijeg tima projekta „U školi otvorene kohezije, ASOC“

Razvojna agencija Zagreb sudjelovala je na završnoj konferenciji projekta „U školi otvorene kohezije – At School on Open Cohesion, ASOC“ u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U projektu je sudjelovalo deset timova srednjih škola s područja Republike Hrvatske.
Pobjedu za najbolji tim u školskoj godini 2020./2021. odnio je ASOC tim Isidor's Investigators iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice.

Razvojna agencija Zagreb pružala je stručnu podršku timu Druge ekonomske škole iz Zagreba u provedbi ovog projekta. EKO2 tim Druge ekonomske škole pratio je projekt „Gradski prozori u prirodu“ – park Maksimir, unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture. Učenici su istaknuli kako im je sudjelovanje u ovakvom projektu bilo od velikog značaja te da su naučili mnogo toga što će im koristiti u daljnjem školovanju.
Uz Drugu ekonomsku školu iz Zagreba i pobjednike iz Našica na projektu je sudjelovala i Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Ekonomska i trgovačka škola iz Čakovca, Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače, Gimnazija Pula, Gimnazija „Matija Mesić“ iz Slavonskog Broda, IV. gimnazija Marko Marulić iz Splita, Gimnazija Vladimira Nazora iz Zadra te Glazbena škola Frana Lhotke iz Siska.
Konferenciju je otvorila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, dok su pozdravne govore uputili Dragan Jelić, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Vesna Šerepac, ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.
Škole odabrane za sudjelovanje u projektu sudjelovale su u provedbi interdisciplinarnog obrazovnog programa koji za cilj ima promicanje građanskog praćenja javnih financija korištenjem otvorenih podataka i informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Glavni cilj projekta bio je upoznavanje učenika i učenica s kohezijskom politikom Europske unije.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.