Grad Zagreb – zelen, inovativan i održiv grad. Grad solidarnosti i jednakih mogućnosti.

Naši projekti

Poruka

Failed loading XML...
Produljena akreditacija razvojnoj agenciji Zagreb

Produljena akreditacija razvojnoj agenciji Zagreb

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila je ravnateljici Razvojne agencije Zagreb Željki Kovačić odluku o produljenju trajanja važeće akreditacije. Odluka je uručena na sastanku što ga je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, u utorak, 17. studenoga 2020. godine, održala s regionalnim koordinatorima.

 

Tema sastanka koji se održao u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU bila je priprema novog Višegodišnjeg financijskog okvira u koji će biti uključeni svi regionalni koordinatori 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba, Mehanizam za oporavak i otpornost te akreditiranje regionalnih koordinatora.

Obzirom da važeće akreditacije regionalnim koordinatorima ističu 31. prosinca 2020. godine, Ministarstvo je produljilo trajanje važećih akreditacija do 31.12.2023. u skladu s člankom 65. stavak 2. Uredbe (EU) br.1303/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 17. prosinca 2013. godine.

Ministrica Tramišak nakon sastanka uručila je akreditacije regionalnim koordinatorima.

Regionalni koordinatori biti će u sljedećoj financijskoj perspektivi uključeni u decentralizirane funkcije upravljanja EU fondovima, a na ovaj način regionalne koordinatore se usmjerava na ujednačeni rad i funkcioniranje kako bi bili produžene ruke ministarstva na regionalnoj razini te tako pridonijeli ravnomjernom regionalnom razvoju RH.

Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Zagreb za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja.